Blog

Mali by sme sa ako ľudia zamyslieť nad tým, či sú sviatky mieru a pokoja naozaj sviatkami mieru a pokoja. Premýšľať by sme mali nie len vzhľadom k postojom k našim blízkym ľuďom, ale aj tým najslabším tvorom. Tu je prehľad aktuálnych petícií ktoré môžete podporiť.

Skvelý dokument z roku 2012, ktorý Vás donúti zamyslieť sa nie len o vlastnom zdravý, ale aj o etickosti.

Počuli ste už o flowformách? Vyvinul ich John Wilkes v 70. rokoch minulého storočia. Boli inšpirované horskými potokmi a silne revitalizačnými vlastnosťami prírodne čistenej vody. Vírový princíp, ktorý do biodynamického poľnohospodárstva zaviedol Rudolf Steiner, pomohol Wilkesovi vytvoriť sériu vodných prvkov, ktoré ako silu zmeny používali samotnú...

Každý žijeme v inom prostredí, rozdielnymi činnosťami, záujmami či hodnotami. Či už sídlime na jednej strane sveta alebo na druhej, jedno však máme všetci spoločné - prírodu. Nemusíme cestovať na koniec sveta aby sme našli kúsok peknej Zeme. Poznáte to ? Vidíte cez okno pekné počasie a hneď vás napadne myšlienka vyraziť von. Alebo práve nemáte svoj...

Nie náhodou sa na južnej a severnej pologuli striedajú 4 ročné obdobia. Jeseň a zima sú rozhodujúce pri akumulácii vody do pôdy z dažďov či topiaceho sa snehu. Počas jari a leta voda naakumulovaná v pôde má zásobovať rastlinstvo, potoky, rieky a živočíšstvo na pevninách.
Rieky boli kedysi neustále napĺňané spodnými vodami. Dnes voda odteká po...

Každé ročné obdobie má svoj význam aj svoje čaro. Hoci je mesiac október často krát sprevádzaný chladnejším počasím, vetrom a dažďom, je to ideálny čas na zber posledných plodov po letnej sezóne. O niektorých z nich si povieme niečo viac.